Trimite unui prieten Printeaza pagina

Alianta pentru Sanatate din Romania: Societatea civila reactioneaza!

In data de 22.09.2011 a avut loc Adunarea Generala a Federatiei Alianta pentru Sanatate din Romania prin care s-au aprobat in unanimitate cererile de adeziune ale urmatoarelor asociatii: Asociatia de Nursing din Romania, Asociatia Serviciilor Private de Ambulante din Romania, Asociatia Mame pentru Mame, Asociatia M.A.M.E. si Asociatia Children's Joy.

"Suntem onorati sa avem alaturi organizatii cu a caror activitate noi toti suntem familiarizati, cu o vasta experienta si expertiza in domeniul sanatatii care au resimtit nevoia de asociere pentru transmiterea punctului de vedere autoritatilor. Atragem atentia autoritatilor asupra necesitatii deschiderii unor canale permanente de dialog si consultare cu reprezentantii societatii civile. Numai printr-un dialog si consultare reale a acestora reprezentantii autoritatilor pot gasi solutii viabile, corect fundamentate si centrate pe nevoile reale ale pacientilor. Suntem deschisi colaborarii cu toate organizatiile din domeniu pentru gasirea celor mai bune solutii la problemele sistemului sanitar, precum si pentru convingerea autoritatilor responsabile sa ia masurile adecvate", mentioneaza Cristian Hotoboc, Presedinte Alianta pentru Sanatate din Romania.

"E nevoie ca autoritatile sa constientizez rolul vital al societatii civile organizate in structuri asociative. Prin Alianta pentru Sanatate din Romania construim un cadru propice pentru argumentarea in fata autoritatilor publice responsabile si a factorilor politici, in vederea schimbarii cadrului legislativ in conformitate cu realitatile si nevoile pacientilor. Avand drept scop imbunatatirea starii de sanatate a populatiei, Alianta pentru Sanatate din Romania utilizeaza toate resursele pentru a-si pune in aplicare viitoarele proiecte ce se refera la identificarea disfunctionalitatilor din sistemul de sanatate, inlaturarea risipei din sistemul de sanatate si militarea pentru transparenta si pentru o finantare mai buna", precizeaza Vasile Barbu Secretar General Alianta pentru Sanatate din Romania.

"Asociatia Mame pentru Mame este dedicata promovarii si protejarii drepturilor gravidelor si mamelor in toate contextele in care aceste drepturi sunt incalcate: medical, social, profesional si uman. Actiunile noastre initiate cu competenta si empatie iar pozitia noastra ferma si nepartinitoare ne-a propulsat pe scena societatii civile ca organizatia cea mai activa din domeniul perinatal. Deoarece principalele noastre obiective sunt in directia imbunatatirii experientei perinatele din punct de vedere al asistentei medicale, ne-am alaturat cu hotarare si entuziasm ALIANTEI PENTRU SANATATE DIN ROMANIA unde reprezentam drepturile gravidelor si mamelor in relatia cu sistemul medical. Credem cu convingere ca orice solutie pentru problemele cu care gravidele si mamele din Romania se confrunta in aceasta relatie trebuie sa inceapa de la o atitudine constructiva si dialog.

Este absolut necesar ca aceasta categorie de pacienti : gravidele, mamele si nou-nascutii, sa fie puternic reprezentata intr-o organizatie ce a decis sa imbunatateasca asistenta medicala in Romania, deoarece starea de sanatate a acestei categorii influenteaza in cascada starea de sanatate a intregii populatii pe termen lung. In plus, A.P.S.R. confera contextul in care dialogul si solutiile propuse de noi sa beneficieze de aportul si suportul celorlalti membri-asociati, capatand o mai mare greutate in raportul cu factorii de decizie. Invitam toate asociatiile care se preocupa in mod autentic de sanatatea romanilor sa se alature ALIANTEI PENRTU SANATATE DIN ROMANIA deoarece numai uniti intr-un demers coerent si coordonat vom reusi sa aducem imbunatatirile atat de acut necesare in domeniul sanatatii", a declarat Ana Maita, Presedinte Asociatia Mame pentru Mame.

Asociatia de Nursing din Romania (ANR) este asociatia profesionala care a adus conceptul de nursing in Romania inca din 1990 si a lucrat impreuna cu Ministerul Sanatatii si expertii OMS la elaborarea curriculei de nursing pentru scolile postliceale sanitare conform cerintelor Uniunii Europene. Curricula elaborata in Romania a devenit ulterior model pentru alte tari europene. A creat impreuna cu Ministerul Sanatatii primul Institut National de Nursing cu durata de 1 an in specialitatile: management in nursing pentru viitorii directori de ingrijire; educatie in nursing pentru viitorii profesori de nursing; nursing comunitar pentru ingrijirile la domiciliu; nursing psihiatric pentru schimbarea mentalitatii privind modul de abordare al ingrijirii in psihiatrie.

ANR, membra a Asociatiei Internationale a Nursingului s-a luptat pentru drepturile profesionale ale asistentului medical in Romania si pentru dezvoltarea profesionala a acestuia. A propus inca din 1990 infiintarea de universitati de nursing la care sa acceada profesionisti cu experienta care au capacitati sa continue studiile universitare. A adunat in jurul ei profesionisti de prestegiu care au lasat in urma lor carti de valoare ce au ramas puncte de reper esentiale in educatia de profil.

"Ne alaturam A.P.S.R. pentru ca impreuna sa redam demnitatea profesiei in halat alb si sentimentul de securitate pacientilor nostri.", a subliniat Mariuca Ivan, membru fondator si sustinator al Asociatiei de Nursing din Romania si Vicepresedinte Alianta pentru Sanatate din Romania.

Asociatia M.A.M.E., este o organizatie non-profit infiintata in aprilie 2009, cu scopul de a veni in sprijinul cresterii calitatii in serviciile de sanatate din Romania, elaborand periodic programe si proiecte, care prin finalizarea lor, sa sustina macar partial cheltuielile necesare pentru dotarea si reamenajarea spitalelor cat si cheltuielile cu personalul medical, astfel incat pacientii sa poata beneficia de servicii medicale de calitate la toate nivelurile de asistenta de care au nevoie.

"Ne-am alaturat Aliantei pentru Sanatate din Romania, avand convingerea ca impreuna cu ceilalti membri asociati, organizatii ce provin din diverse domenii de activitate, vom constitui o unitate puternica care va reusi sa colaboreze eficient cu autoritatile statului, astfel incat sistemul de sanatate romanesc sa ajunga in stadiul in care sa asigure pentru pacienti: autonomie, siguranta, demnitate si egalitate de sanse in accesul la serviciile medicale iar pentru personalul medical: respect, autonomie profesionala, venituri corespunzatoare si sanse egale in realizarea carierei.", a declarat Maria Culescu, Presedinte Asociatia M.A.M.E.

Va multumim pentru interesul manifestat si sprijinul acordat in comunicare si va tinem la curent cu toate actiunile A.P.S.R.!

27/09/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii