Trimite unui prieten Printeaza pagina

APADOR-CH si ARAS au lansat raportul cu tema "Durabilitate si continuitate in serviciile sociale"

Organizatiile non-guvernamentale ce ofera servicii sociale si de educatie pentru sanatate persoanelor vulnerabile sunt, inca de la inceputul anului, in situatia de a-si inceta activitatile, din cauza lipsei finantarii din partea institutiilor publice romanesti si a incheierii finantarilor externe, in urma includerii Romaniei in Uniunea Europeana.

Raportul analizeaza modalitatile in care autoritatile publice locale (consilii judetene si consilii locale municipale) au aplicat, pe parcursul anului 2009, normele legale cu privire la finantarea serviciilor sociale adresate persoanelor vulnerabile.

Rezultatele studiului arata ca, desi exista nevoia de servicii sociale pentru persoanele vulnerabile fata de infectia cu HIV/SIDA, autoritatile asigura, de cele mai multe ori, numai prestatii sociale (sprijin financiar pentru beneficiari), acordate pe baza legilor de protectie sociala in vigoare. Serviciile sociale asigurate de autoritatile locale pentru grupurile vulnerabile fata de infectia cu HIV sunt foarte putine si nu sunt in masura sa contribuie la prevenirea raspandirii infectiei.

Autoritatile publice locale pot sprijini organizatiile non-guvernamentale prin acordarea de subventii, de finantari nerambursabile, prin achizitie de servicii si prin alte modalitati (parteneriate, asigurare de spatii etc.). Aceste modalitati sunt prevazute in legi care permit in mod evident finantarea de catre autoritatile publice locale a serviciilor sociale desfasurate de organizatiile non-guvernamentale.

Prezentul studiu demonstreaza, o data in plus, ca aceste instrumente sunt utilizate in foarte mica masura si mai mult sau mai putin transparent.

Mai mult decat atat, foarte putine dintre beneficiarele acestor finantari reprezinta programe adresate persoanelor vulnerabile.

Realizarea studiului este parte a unui proiect finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.

05/11/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii