Trimite unui prieten Printeaza pagina

50 de manageri si 800 de medici din domeniul pneumologiei vor participa la programe de formare...

50 de manageri si 800 de medici din domeniul pneumologiei vor participa la programe de formare profesionala inovatoare prin instrumente de tip eLearning.

Accesul la cursurile de formare este gratuit si egal pentru toti membrii grupului tinta

Promovarea unor modele manageriale eficiente in contextul descentralizarii si sporirea capacitatii de intelegere si operare cu noile tehnologii utilizate in domeniul pneumologiei este obiectivul principal al proiectului derulat de catre Societatea Romana de Pneumologie, in calitate de solicitant, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" si SIVECO Romania SA, in calitate de parteneri.

Proiectul se adreseaza unui grup de 50 de manageri de institute, spitale, sectii de pneumologie, urmarind cresterea abilitatilor de management sanitar prin accesul la formare profesionala inovatoare prin instrumente de tip eLearning. De asemenea, proiectul vizeaza si 800 de medici din domeniul pneumologiei, pentru a obtine o mai buna adaptabilitate pe piata muncii prin participarea la 8 programe de formare in domeniu si un program de initiere in TIC.

Cele doua institutii din domeniu vor realiza studiile prevazute in proiect, continutul celor 9 programe de formare in domeniu, vor selecta participantii la cursuri si vor sustine activitatea de formare.

SIVECO Romania va realiza portalul proiectului, cursurile in format multimedia si programele de formare profesionala pentru initiere in TIC. Platforma de instruire electronica va fi oferita cu titlu gratuit, prin licentiere permanenta si definitiva.

Programele de formare profesionala vor fi acreditate CNFPA, iar certificatele vor fi recunoscute la nivel national.

Accesul la cursurile de formare este gratuit si egal pentru toti membrii grupului tinta.

Proiectul "Calitate in serviciile medicale de pneumologie prin formare profesionala continua si flexibilitate organizationala" se desfasoara in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 "Investeste in oameni!".

Despre Societatea Romana de Pneumologie
Cu o istorie veche de peste 100 de ani, avand pe atunci denumirea de Societatea pentru Profilaxia Tuberculozei, societatea a cunoscut multe momente zbuciumate ce au vizat recunoasterea specialitatii, iar intr-un final in anul 1993, Ministerul Sanatatii a aprobat denumirea specialitatii ca specialitate de Pneumoftiziologie si din anul 2000 ca specialitate de Pneumologie aliniindu-se nomenclatorului de specialitati european.

Societatea Romana de Pneumologie are astazi un numar de aproximativ 500 de membri (peste 50% dintre specialistii din tara) si a organizat pana in prezent 2021 congrese.

Societatea ofera medicilor pneumologi din Romania accesul la programe de formare de Educatie Medicala Continua acreditate, organizeaza conferinte si congrese nationale si internationale pe teme de actualitate in domeniu, ofera acces membrilor sai la resurse informationale de calitate. De asemenea, solicitantul are o puternica implicare in viata sociala. Astfel, el depaseste adresarea tintita spre corpul profesionistilor in pneumologie si organizeaza companii adresate publicului larg, campanii de constientizare cu privire la diverse aspecte ce tin de domeniul pneumologiei si afecteaza starea de sanatate a populatiei.

Mai multe informatii: www.srp.ro.

Despre Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta"
Institutul National de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" se inscrie in randul spitalelor cu traditie din Romania, activitatea sa incepand in anul 1906 cand, sub denumirea de "Spitalul Filaret", se ridica primul spital pentru tuberculoza din Bucuresti.

In prezent, manifestand acelasi interes fata de domeniul pe care il deservea si odinioara, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" devine cea mai importanta institutie medicala si de cercetare in domeniul pneumoftiziologiei.

De asemenea, desfasoara programe de informare publica in tematici conexe domeniului sau de activitate si are o buna colaborare cu institutii similare din tara si din strainatate.

Mai multe informatii: www.marius-nasta.ro.

Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment,
eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQAFNOR, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

Mai multe informatii: www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

15/07/2010 Fondul Social European
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii