Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Spondilita anchilozanta

Tratament

Tratamentul consta in administrare de medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (ex. naproxen, indometacin) pentru a reduce durerea si rigiditatea.

In cazurile avansate, se recomanda adminstrarea de sulfasalazina, medicament cu efect antiinflamator, sau metotrexat, agent imunosupresor.

Corticosteroizii sunt eficienti in diminuarea simptomelor, insa sunt de regula rezervati pentru cazurile grave, care nu se amelioreaza la tratamentul cu antiinflamatoare nesteroidiene. Pentru a evita efectele secundare potentiale, tratamentul cu corticosteroizi este de regula limitat la perioade scurte de timp si se scade treptat doza folosita.

In tratamentul spondilitei anchilozante, se recomanda, de asemenea, fizioterapia. Fizioterapeut poate prescrie exercitii fizice ce diminua rigiditatea si problemele de respiratie, care apar atunci cand vertebrele incep sa fuzioneze si coastele sunt afectate.

Tratamentul chirurgical se foloseste doar in cazurile severe cand trebuie indreptata coloana vertebrala si realiniate vertebrele, sau cand este necesara inlocuirea articulatiilor genunchiului, umarului sau soldului.

Tratament alternativ

Pentru a reduce inflamatia se pot folosi diverse remedii naturiste, precum salcia alba (Salix alba), coada soricelului (Achillea millefolium), si Lobelia inflata.

Acupunctura este eficienta in unele cazuri pentru controlul durerii.

Specialistii in homeopatie pot prescrie remedii ca Bryonia si Rhus toxicodendron pentru inlaturarea durerii.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii