Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic


Bursita

Tratament

Tratamentul bursitei consta in repausul zonei afectate si aplicarea unei pungi de gheata la acest nivel.

De asemenea, este recomandat sa se administreze medicamente antiinflamatorii nesteroidiene, precum aspirina si ibuprofen, pentru a reduce inflamatia si durerea. Acestea pot fi obtinute fara prescriptie si reduc inflamatia si durerea. Ibuprofenul nu este recomandat persoanelor astmatice.

Atunci cand bursita nu raspunde la tratamentul conservativ, se poate efectua o injectie cu o preparatie corticosteroidiana (prednison), in articulatie. Aceasta poate reduce cu rapiditate si pe termen lung discomfortul. Corticosteroizii sunt substante hormonale foarte eficiente in reducerea inflamatiilor. Medicamentul este combinat cu un anestezic local iar efectele sale se observa in 5 minute de la asministrare. De regula, este necesara o singura injectie.

Indepartarea chirurgicala a bursei afectate poate fi efectuata in cazurile foarte grave.

Daca bursita este cauzata de o infectie, este necesar un tratament aditional. Bursita septica este determinata de catre microorganisme piogene, de regula Staphylococcus aureus. Prezenta acestora este confirmata prin analiza unei monstre de lichid sinovial din bursa. Tratamentul bursitei septice consta in administrarea orala, intravenoasa sau intramusculara de antibiotice. De asemenea, bursa trebuie drenata prin punctie si aspiratie, de 2-3 ori in cursul primei saptamani de tratament. Cand pacientul prezinta o asemenea infectie grava este posibil sa existe afectiuni de fond. Poate fi prezent un diabet nedescoperit sau o deficienta a sistemului imun, cauzata de infectia cu HIV.

Daca bursita este asociata unei afectiuni inflamatorii, precum artrita sau guta, este necesara tratarea bolii de fond.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii