Trimite unui prieten Printeaza pagina
Boli si afectiuni grupate alfabetic






Colita asociata tratamentului cu antibiotice

Diagnostic

Colita asociata tratamentului cu antibiotice poate fi diagnosticata pe baza istoricului medical, semnelor si simptomelor prezente, testelor de laborator care identifica toxina bacteriana, si/sau prin endoscopie.

Daca diareea si simptome asociate cu aceasta apar dupa administrarea de antibiotice, poate fi suspectata colita asociata tratamentului cu antibiotice.

O monstra din scaun poate fi analizata pentru a determina prezenta toxinei eliberata de Clostridium difficile. Acest test este este cel mai indicat in diagnosticul acestui tip de colita.

Un alt test care identifica toxina si este frecvent folosit consta in adaugarea monstrei de scaun la o cultura de celule umane. Daca toxina este prezenta, celulele vor fi distruse. Rezultatele vor fi disponibile in 2-3 zile.

Prezenta simptomelor caracteristice si a toxinei sunt de regula suficiente pentru stabili diagnosticul.

O alta metoda ce poate fi de ajutor in diagnosticul acestui tip de colita il reprezinta endoscopia. In cadrul acestei investigatii, se introduce in prin anus in colon un tub subtire si flexibil, care dispune de o sursa de lumina in capat. Se pot efectua doua tipuri de endoscopie, sigmoidoscopie sau colonoscopie, in functie de ce portiune a intestinului gros se examineaza.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii